Sunday, 18 December 2016

SEMINAR MBK


Tak janji pun pakai sama color tapi dah tersama, semuanya hampir sama. Nampak tak yang kiteorang ni memang sehati sejiwa gittew.

Semalam 17/12/2016, Sabtu. Merupakan satu pengalaman yang sayang seronok yang tak pernah aku rasai dalam hidup aku. Ini merupakan seminar pertama untuk aku dan business aku. Sebelum ni, memang dah lama berniat untuk join seminar-seminar "success business" and so on tapi tidak berkesempatan memandangkan aku tiada kenderaan mahu ke tempat seminar dan aku juga tidak mempunyai teman untuk bersama menyertai pelbagai jenis seminar. 

Mostly, kawan terdekat aku tidak menjalani sebarang jenis business sama ada online mahupun offline. Untuk pertama kalinya dalam hidup aku. Aku mengambil keputusan untuk join THE JUNNI PINKISH WHITE sebagai AGENT mereka. Aku mengambil risiko dan cuba memberanikan diri untuk terjun dalam bidang perniagaan ini. Dan aku juga masih bertatih-tatih lagi dalam dunia perniagaan.

Mujurlah, Ariff classmate aku dulu whatsapp aku dan ajak aku join program yang dianjurkan oleh Majalah Niaga. Majalah niaga menawarkan beberapa pakej untuk ke seminar ini. Aku mengambil peluang keemasan ini dengan mengajak sahabat aku, Janah untuk hadir ke seminar ini.

Bagi aku, ilmu yang aku dapat untuk seminar ini sangat-sangat berbaloi tak setanding dengan jumlah pembayaran yang aku buat. Jujur aku cakap. Seminar ini MDK kali ini memang AWESOME! Hasbul brother terbaik!

Work Book yang diberikan setiap seorang

Dalam seminar ini kami diberikan Work Book untuk mencatit apa saja ilmu dan tips yang kami dapat pada hari itu. Harga yang ditawarkan sangat-sangatlah berbaloi dan semua orang mampu untuk pergi ke seminar ini. Nilai wang yang ditawarkan sangat murah berbanding ilmu yang diberi, sungguh tak ternilai. Bersyukur Alhamdulillah sebab diberikan kesempatan untuk menghadirkan diri ke seminar ini.
Siapa lagi nak support busines orang islam dan bangsa melayu kita, kalau bukan kita?
*betul ke ayat aku ni? hehe*

InsyaAllah, jika diberikan kesempatan dan peluang.. aku akan join lagi program Majalah Niaga. Aku berterima kasih dengan Majalah Niaga dan aku mendoakan mereka terus berjaya. Aku akan sentiasa menyokong perjuangan mereka untuk membantu usahawan kecil untuk terus berjaya. 

Tak silap aku, ini seminar MBK yang kelima kot, hihi.

Lokasi : Dewan Tan Sri Abu Zahar, Menara Lembaga Pertubuhan Peladang, KL

Friday, 16 December 2016

MESIN AIR "BERHANTU"


Title Post kemain macam gempak je kan nak cerita. Nak cerita laa ni, sat sat. Sabar sattt! Hahaha.

Okay okay, sambung.

Semalam lepas lepak dengan Wawa, Fifie, Papa & Mama dekat Qbistro.. kteorang bertiga (Aku, Wawa, Fie) pergi lepak Dataran Merdeka, KL. Sebenarnya, aku dengan wawa tak pernah lepak sini lagi malam-malam. Dulu kalau lepak dataran, selalunya akan lepak dekat Dataran Shah Alam. Bagi aku, aku tak suka lepak dataran ni. Bosan dan agak menakutkan dari segi keselamatan, gittew.

Kteorang lepak dataran dari pukul 10 malam kot sampai laa pukul 12 malam. Seronok jugak laa lepak. Sambil borak-borak cerita pasal zaman sekolah dulu-dulu. Tepat pukul 12 malam, jam dekat dataran tu pon berbunyi. Kteorangkan Cinderella, that's why kteorang kena balik. Nanti kuda jadi labu, hihi *berangan*

Lepas balik tu, Fifie hantar Wawa dulu. Disebabkan wawa takut. Dia ajak fie teman dia sampai naik rumah. Dan disebabkan fifie pon takut nak teman wawa sorang-sorang. Aku pun merelakan diri untuk teman sekali. 

Haaa.. ini yang nak cerita. Lepas kteorang parking kereta fifie dekat bawah blok wawa kejap. Kteorang pun tunggu lift. Sambil tunggu lift tu. Kteorang pun usha sekeliling. And then, kteorang nampak laa satu mesin air dekat depan lift tu. Aku pun tegur lebih kurang macam ni "Weh, gila ahh mesin air ni ada dekat sini.." Sebenarnya aku kagum kot. Rumah flat wawa ada mesin air then depan lift pulak tu. Sumpah, aku sedikit excited hahaha. Lepas tu, aku pun tegur... "Weh, tapi kan musik dia macam SCARYYYY doe.."  

Fifie dengan pantas.. menjawab.. "A'ah weh, aku pun baru nak cakap macam tu.." Demmmm...

Kteorang senyap, pandang satu sama lain. Then si fifie dah gelak-gelak. Aku pulak marah si fifie sebab dia macam cakap lepas korang tahu dalam masa yang sama aku pun nak tergelak jugak sebab tak tahu nak takut ke nak gelak. Perasaan tu bercampur dengan kagum, excited, takut tapi berani macam tu laa. Yang si wawa pulak dah takut-takut "wehhh, dah laaa janganlah cakap lagi..."

Korang nak tahu mesin tu bunyi macam mana? Mesin tu bunyi macam kau masuk rumah hantu. Mendayu-dayu tapi nyaring. Kau tahu tak bunyi macam mana? Bunyi dia macam kau tengok cerita hantu omputih laa senang cite. 

Then, si fifie tegur lagi "weh, ada video laa.. video apa tu?". Aku dengan pantas tengok video tu. Sumpah seram seyhhhhh! Video tu kan ada gambar macam orang rambut panjang then muka dia merah-merah darah. Haaa engko! Scary tak? Cepat-cepat aku pandang lift. Then lift pon sampai, kteorang pon naik. Dalam lift fifie dok gelak-gelak. Aku pulak senyap. Wawa memang tak cakap apa laa. Fie cakap sambil gelak-gelak dia tu "hahaha.. muka sal dah merah weh!" si wawa gelak kecil. Aku tengah cuak tapi takda laa cuak sangat tapi cuak gak laa, hahaha.

Lepas hantar wawa, aku dengan fie nak turun balik ke parking kereta. Mujurlah, kereta tu kteorang park dekat dengan lift. Masa nak turun lift tu, tetiba lift berhenti dekat tingkat 4. Fefaham laa, kalau orang cina mesti dah cakap nombor 4 ni nombor suweh! Lift terbuka then takde orang. Kteorang senyap je. Dah sampai bawah aku cepat-cepat jalan ke kereta tamau dah pandang mesin tu. 

Serius weh, kteorang dengan bunyi pelik. Serius pelik. Then pagi tadi, wawa hantar gambar mesin tu. Wawa cakap mesin tu takda pulak bunyi pelik macam semalam. Mesin tu buat iklan kartun. Habis tu apa yang kteorang dengan and nampak semalam?

Demmmmm....

Aku just fikir positif je laa. Mungkin orang yang buat mesin tu guna sound/melodi yang seram supaya, malam-malam tak ada laa orang nak menjahanamkan mesin tu. Maklumlah, manusia ni kekadang kalah monyet. Tapi kalau orang dah niat jahat, jahat jugak khennn? Takdanya dia nak rasa takut takat benda kecik macam tu kan? hahaha.

Tapi janganlah jahat sangat kalau nak letak melodi seram kat mesin tu. Sian orang nak balik kerja malam-malam ke then tunggu lift sorang-sorang.. tak ke scary? huhuhu

Okay, ini mesin dia.. taraaaaa~

MESIN "BERHANTU"

Maaf penggunaan kata yang agak kasar dalam entri ni, hihi. Sorry awak :D

Wednesday, 14 December 2016

THE JUNNI - ACNE SET

Set ni memang lain daripada yang lain. Hanya orang tertentu sahaja boleh pakai set ni. Bukan semua orang tau sesuai dengan set ni. Set ni untuk orang yang betul-betul ada masalah jerawat tapi kulit muka dia tak sensitif atau breakout. Kalau sensitif dan breakout memang sangat-sangatlah tidak digalakkan pakai set ni. Kita akan kasi basic set atau normal set.

Nak tahu kelebihan Acne Set ni? Nak tahu meh sambung baca hihi.

Antara kelebihan Acne Set :
  1. Membantu mengecut jerawat pasir dari dalam
  2. Mengurangkan jerawat pasir/nasi
  3. Sesuai digunakan bagi mereka yang mengalami jerawat pasir/nasi seluruh muka sahaja
  4. Membersihkan kulit dari dalam
So kalau korang ada jerawat pasir yang teruk boleh laa cuba set acni ni, insyaAllah. Tapi kalau korang tak yakin korang sesuai pakai set yang mana. Boleh je, contact kite. Just nak tanya saja saja pun boleh. Kita tak marah pun :) hee

Anything, contact dibawah okay?

WhatsApp:
0173552997

WeChatID:
isabylaa

InstaShop:
@isabylaa

Tuesday, 13 December 2016

KENAPA THE JUNNI FOKUS DEKAT INSTAGRAM?

Mesti diantara korang yang pelik. Kenapa The Junni ni tak popular dekat Facebook? Kalau kita buka facebook ada pelbagai iklan yang dipaparkan kepada kita setiap hari. Nak tahu kenapa The Junni tak fokus dekat Facebook? Ini antara sebabnya:


Kenapa ella lebih fokus di Instagram berbanding Facebook?
-
Kami kalau boleh nak naikkan semua media sosial yang kami ada. Instagram, Facebook, Twitter, Wechat dan banyak lagi tapi disebabkan produk kami lebih khusus untuk remaja perempuan, yang mungkin sekarang Remaja lebih suka update di Instagram. Update pasal life, gambar, and mcm mcm lagi
-
Jadi kami nak ikut perkembangan Remaja melalui Instagram.
Sebab tu kami lebih focus on instagram.
Kalau facebook mungkin kene softselling. Even di Page / personal . Memang kena softselling. Kalau terlalu update pasal produk orang kecam pulak nanti 😂
-
Best buat kat instagram, boleh main susun susun IG kasi cantik. Hehe
Sebab ella tahu ramai suka tengok gambar / video berbanding bebel bebel kosong
-
Itu sekadar pendapat ella je.
Lain orang lain cara ✌🏻😌
Ikhlas, Puan Suhaila
Founder The Junni

Haa so dah tahukan kenapa dia famous dekat Instagram berbanding Facebook :)
.
.
Untuk pertanyaan lebih lanjut boleh hubungi contact dibawah:

WhatsApp :
017-3552997

WeChatID :
isabylaa

InstaShop :
@isabylaa


PERASAN TAK?

PERASAN TAK?...Duit RM50 kelihatan begitu besar bila dibawa ke kotak derma masjid, tapi begitu kecil bila dibawa ke StarHill, MegaMall dan seangkatan dengannya...
PERASAN TAK?...30 minit terasa begitu lama untuk berzikir, tetapi begitu pendek untuk menonton drama2 di televisyen...
PERASAN TAK?...Betapa lamanya 2 jam berada di masjid, tetapi betapa cepatnya 2 jam ketika menonton wayang di panggung...
PERASAN TAK?...Susah sungguh merangkai kata untuk dipanjatkan doa ketika solat, tapi betapa mudahnya cari bahan bersembang bila bertemu kawan-kawan...
PERASAN TAK?...Betapa seronoknya mendengar seruan dan teriakan yang berpanjangan waktu perlawanan bola sepak, tapi betapa bosannya bila imam solat terawih bulan Ramadhan lama dan panjang...
PERASAN TAK?...Susah sangat baca Al-Quran 1 juzuk saja, tapi majalah hiburan dan novel best seller 100 halaman pun habis ditelaah...
PERASAN TAK?...Orang berebut depan untuk menonton bola dan konsert, tapi berebut saf paling belakang bila solat Jumaat supaya boleh cepat keluar....

Ada 3 Hal dlm hidup yg tidak boleh kembali :
1. Waktu
2. Kata-kata
3. Kesempatan
Ada 3 Hal yg dapat menghancurkan hidup seseorg :
1. Kemarahan
2. Keangkuhan
3. Dendam ..
Ada 3 Hal yg tidak boleh hilang :
1. Harapan
2. Keikhlasan
3. Kejujuran
Ada 3 Hal yg paling berharga :
1. Kasih Sayang ..
2. Cinta
3. Kebaikan
Ada 3 Hal dlm hidup yg tidak pernah pasti :
1. Kekayaan ..
2. Kejayaan
3. Mimpi
Ada 3 Hal yg membentuk watak seseorg :
1. Komitmen
2. Ketulusan
3. Kerja keras
Ada 3 Hal yg membuat kita sukses :
1. Tekad
2. Kemahuan
3. Fokus ..
Ada 3 Hal yg tidak pernah kita tahu :
1. Rezeki ..
2. Umur
3. Jodoh
TAPI, ada 3 Hal dalam hidup yg PASTI :
1. Tua
2. Sakit
3. Kematian bila - bila masa..??
Ya اللّه , insan yg membaca ini adalah insan yg soleh n solehah, kuat, sabar, pengasih & penyayang - maka sayangilah dia serta kasihilah dia, bantulah dia meningkatkan taraf kehidupannya, murahkan rezekinya, sihatkan tubuh ., jika dia melangkah, selamatkanlah dia, permudahkan & lancarkan segala pekerjaannya.
Kirimlah kpd insan2 yg anda kenali
Aaminn
Allahu Akbar
#Kredit_kepada Miqdad Ashaari
#MuhasabahDiri
#Kata-kata ini just untuk aku kongsi dengan korang yang telah dishared oleh Faisal Abdullah post. Harap bermanfaat.

Friday, 2 December 2016

Testimoni TJ 001

Seperti yang aku janjikan dipost sebelum ni. Aku akan bagi testimoni testimoni yang berjaya. Alhamdulillah, bukan sorang bukan dua tapi ramai yang dah cuba. Then, kalau korang nak cuba apa salahnya. Tapi ada syarat juga nak pakai produk ni tau. 

Kenapa ada syarat? Sebab kiteorang taknak nanti korang pakai TJ ni then korang dapat negatif feedback pulak. Padahal bukan sebab produk TJ ni tapi masalah korang sendiri. 

Alright, ushalah gambar-gambar dibawah. Nak banyak lagi boleh pergi instagram:@thejunni_testimoni

Hanya dua minggu dah ada perubahan. Jerawat makin kurang. Muka makin bersih.

Muka yang kusam pun boleh terai. Muka jadi makin flawless dan segar je.

Kan aku ada cakap, sabun dia memang tak keringkan muka. Best pakai.

Burn, muka korang terbakar teruk ke apa ke still bole dirawati, okay.

4hari saja dah putih. Ikut individu juga sebenarnya, ada cepat ada lambat.

Jeragat pun boleh hilang, ramai juga orang yang berumur guna produk ni.

Muka makin halus dan nampak tak berminyak. See, ramai je yg dah dapat positif efek korang tak caya korang kena cuba dulu, okay :)


Okay laa, banyak lagi sebenarnya. Tak apalah, next post laa i post lagi okay, kalau u tak percaya boleh pergi instagram TheJunni okay? 

Babaii :)




THE JUNNI - BASIC SET



Okay, ini adalah Basic Set yang dikeluarkan oleh THE JUNNI MALAYSIA. Basic set ini sesuai bagi sesiapa yang mempunyai masalah muka seperti dibawah :

  1. Sunburn (muka berbelang)
  2. Kulit Jeragat + Kering
  3. Jeragat + berminyak
  4. Kering + Jerawat
  5. Kulit kering sahaja
  6. Kulit Jeragat Sahaja
  7. Jerawat Kemerahan
  8. Jerawat Batu (sensitif)
  9. Parut Jerawat
  10. Parut Jerawat (kemerahan)
  11. Kulit Sensitif
  12. Blackhead & Whiehead
  13. Kulit Kusam
  14. Kulit Gelap
  15. Kulit Kurang Masalah
  16. Kulit Jenis Normal (tiada masalah)
  17. Jerawat Hormon (period/stress)
  18. Kulit Breakout Akibat Skincare Merkuri

Kelebihan yang terdapat pada TJ PINKISH SOAP ini adalah :

  1. Melembabkan kulit wajah
  2. Menghilangkan jerawat
  3. Mencerahkan & memutihkan
  4. Mengurangkan parut jerawat yg lama/baru.
  5. Menyamaratakan tona kulit
  6. Tidak rasa pedih/tegang selepas menggunakanya
  7. Tiada kesan pengelupasan
  8. Sangat lembut (creamy)

Jujur, aku sendiri pun just pakai basic set ni. Sabun dia tak macam sabun sabun lain. Bila pakai sabun ini kulit rasa licin je. Sebab dalam sabun dia terdapat minyak almond yang baik untuk kulit. Ramai gak positif feedback tau. Alhamdulillah, kulit muka aku pun dah tak sekusam dulu. Lagi pun basic set ni teramatlah murah. Murah tapi berkualiti, gittew. 

100% TIADA MERKURI & HYDROQUINONE 
Lelaki & perempuan pun boleh pakai juga
Seawal 12 tahun boleh pakai TJ 

Kalau korang tak caya, cuba korang terai satu. Then kalau korang tak tahu nak pakai set yang mana boleh je whatsapp aku laju-laju dan aku akan reply laju-laju. Kalau korang ada masalah muka, kasi gambar masalah muka korang sekarang, then aku akan suggestkan korang sesuai pakai produk yang mana.

Anything, just contact aku dekat bawah. Sumpah aku tak makan orang. Aku ni baik somel somel je. So, don't worry laa chuolls. Hihi

WhatsApp : +6017-3552997
WeChatID : isabylaa
InstagShop : @isabylaa
TJCodArea : Bandar Sri Permaisuri


Next post i'll post testimoni2 yang berjaya, acewah huhu

KENALI SKINCARE ANDA. BAHAYA ATAU TIDAK?

Hai, Korang kalau korang beli/pakai apa-apa jenis produk skincare kan. Korang check tak dia punya content? Korang tahu tak cara nak kesan skincare korang tu bahaya atau tidak bahaya? Kalau nak tahu, baca bawah okay :)

Ciri-cirinya adalah:
  1. Krim melekit.
  2. Krim tidak homogen (tidak menyatu dan kasar).
  3. Warna umumnya kuning untuk krim siang dan warna kelabu cair/ putih pearly bagi krim malam (berkilat). TAPI todak semua krim berwarna kuning mempunyai merkuri. Hanya yang berkilat sahaja. SEBABNYA, Merkuri adalah logam jadi akan nampak berkilat di krim
  4. Apabila dioleskan pada lengan/ belakang cuping telinga terasa panas/ gatal/ timbul kemerahan
  5. Kulit terasa terbakar dan kemerahan apabila di bawah cahaya matahari
  6. Tidak tumbuh jerawat sama sekali akibat lapisan dalam kulit telah tebal dan rosak akibat merkuri
  7. Akan berlaku breakout (radang kulit/ jerawat tanpa henti) selepas berhenti atau tukar produk organik atau tanpa merkuri
  8. Kesan produk merkuri tersebut akan berlaku pengelupasan semasa penggunaan
  9. Akan timbul jeragat selepas berhenti menggunakan produk merkuri
  10. Krim yang mengandungi merkuri juga melekit semasa dioleskan dikulit wajah dan rasa tidak selesa apabila menggunakanya
Korang tak risau ke?


Tapi dengan THE JUNNI korang jangan risau. Sebab... THE JUNNI SKINCARE menggunakan bahan SELAMAT & dari SUMBER SEMULAJADI. 100% TANPA MERKURI & HYDROQUINONE


Yang mana masih tak tahu harga The Junni Pinkish White Skincare mesti terkezuttt! 😱 Skincare ini semuanya harga mampu milik, TJ memang nak bantu awak awak semua yang ada masalah kulit sampai dapat kulit yang betul betul sihattt! 😍 . Yang penting kena usaha dulu tau! Kalau awak usaha sungguh2 nak kulit sihat dan bersih, insyaAllah Allah pun tolong awak 😊


Jika korang masih kurang faham untuk mengambil set yang mana, kite segera bantu korang. Korang hanya perlu hantar gambar melalui whatsapp dan menyatakan masalah kulit. InsyaAllah, kite akan suggestkan mana yang terbaik 😊👍 


Meh whatsapp kite untuk keterangan lanjut 😉
📲 +6017-3552997
✔ WeChatID : @isabylaa
 InstaShop : @isabylaa

Thursday, 1 December 2016

THE JUNNI - NORMAL SET

Alright, sebelum ni aku ada perkenalkan korang THE JUNNI MALAYSIA. So, kalau korang nak tahu update lepas boleh klik sini. Seperti yang dijanjikan dalam entry lepas, aku akan cerita sikit mengenai Normal Set yang dikeluarkan oleh TJ.

Inilah Basic Set keluaran TJ

Apa yang ada dalam Normal Set ni?

3 Item boleh didapati dalam pinkishwhite ni:

1- Sabun pinkishwhite
2- Pinkish 2in1 Cream
3- Pinkish Day Cream

Fungi yang terdapat dalam Sabun Pinkishwhite
ialah:

1- Melembabkan kulit wajah
2- Menghilangkan jerawat
3- Mencerahkan & memutihkan
4- Mengurangkan parut jerawat yg lama/baru.
5- Menyamaratakan tona kulit
6- Tidak rasa pedih/tegang selepas menggunakanya
7- Tiada kesan pengelupasan
8- Sangat lembut (creamy)

PERBEZAAN 2IN1 CREAM DGN DAY PINKISH CREAM

PINKISH 2IN1 CREAM

1. Dijadikan krim malam
2. Boleh digunakan sebagai pelembab (moisturizer) pada siang hari
3. Boleh dijadikan krim kecut jerawat hormon/period/stress
4. Tekstur meresap

PINKISH DAY CREAM

1. Digunakan pada siang hari untuk lebih perlindungan UV
2. Tekstur seperti BB Cream
3. Boleh digunakan ketika keluar siang/malam
4. Sesuai untuk semua jenis tona kulit
5. Putih & mencerahkan serta merta


Nak tahu lagi? Haha, tunggu post seterusnya. Excited nak tahu?
Boleh contact kite dibawah mmuahhh :*

Whatsapp:
017-3552997
017-3552997

WeChatId:
@isabylaa
@isabylaa

InstaShop:
@isabylaa

TJCodArea:
Bandar Sri Permaisuri, Cheras